Snoeien van bomen

 Snoeien en onderhoud:

Het onderhouden van bomen vereist het nodige boomtechnisch inzicht. Het meest voorkomende boomonderhoud is snoeien, zoals bijvoorbeeld jeugdsnoei of vormsnoei. Het snoeien is niet alleen bedoeld om te voorkomen dat een boom te groot wordt, maar het moet er ook voor zorgen dat een boom zijn juiste vorm krijgt en behoudt. Daarnaast is het bestrijden van boomziekten van belang. Tijdig ontdekken en bestrijden van deze ziekten kan veel ellende voorkomen. Zo heeft Boomgroei een gespecialiseerde spuithoogwerker voor de bestrijding van bijvoorbeeld luisoverlast en eikenprocessierupsen.

 

Snoeien van grote bomen:

Het snoeien van grote bomen is een van onze specialisaties, dit is dan ook iets wat we veel verzorgen. Ook het vakkundig snoeien van monumentale bomen en inspecteren van grote en oude bomen op vitaliteit is iets waarvoor u bij ons terecht kunt. Oude bomen dienen jaarlijks geïnspecteerd te worden op vitaliteit, zwammen, dood hout etc. Wij kunnen uw bomen in de planning van onze jaarlijkse ronde meenemen zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken.

 

Reguliere snoei: Dit is de meest toegepaste methode van snoeien. De boom wordt iets smaller, iets minder dicht en eventueel iets lager. Er wordt zo weinig verwijderd dat de boom niet reageert met overdadig groeien. Omdat zo veel mogelijk op vertakkingen wordt geknipt of gezaagd is van enige afstand nauwelijks te zien dat de boom gesnoeid is.

 

Lichtsnoei:  Of uitdunnen: we halen er takken tussenuit, zodat de boom minder dicht wordt en er meer licht doorkomt. De boom gaat de open plekken wel weer opvullen en wordt  in de loop van jaren weer dichter. Bij niet te oude dennen is het mogelijk ‘om en om’ complete takkenkransen te verwijderen.

 

Opkronen:  We verwijderen de onderste takken, waardoor er meer ruimte en licht onder de boom komt. De hoogte van de boom blijft onveranderd.

 

Toppen:  We halen de top uit de boom wanneer deze te hoog is geworden. Meestal moet de vorm van de nieuwe top dan ook aangepast worden.

 

Vormsnoei:  We verwijderen of korten takken in, waardoor de vorm ontstaat die u wenst.

 

Kandelaberen:  We snoeien de takken terug tot op enkele hoofdvertakkingen. Dit is een gebruikelijke manier om bijvoorbeeld wilgen te snoeien. Hierbij reageert de boom wel met snel groeien