Vlonders

 

Vlonder bouwen of aanleggen? 

U kunt De Keizerskroon inschakelen voor het aanleggen  van uw vlonder aan het water of in de tuin. Er zijn verschillenden soorten vlonders zoals een: hardhouten vlonder, composiet vlonder, buitenparket. Een vlonder wordt vaak gemaakt op een hardhouten onderbouw van hardhouten liggers 4,5 x 9 cm en 4,5 x 7 cm deze liggers worden bevestigt aan palen van hardhout die in de grond worden geheid. De lengte van de paal is afhankelijk van de grondsoort waar u zich bevindt .

Bij zandgrond kunt u kiezen voor een ondergrond van betontegels waar u de hardhouten liggers op stelt, zorg dat u de vlonder met een afschot legt van minimaal 1 cm per meter. Let er ook op dat de liggers minimaal 60; cm uit elkaar worden verwerkt. Als u de planken wilt gaan monteren moet u er ook rekening mee houden dat het hout kan werken, dus zorg ervoor dat de planken minimaal 0,5 cm uit elkaar leggen ligt er ook aan hoe breed de vlonder plank is hoe breder de plank hoe meer afstand uit elkaar.

 

Wij helpen u graag bij de realisatie van uw vlonder. U kunt contact opnemen met De Keizerskroon voor een vrijblijvende afspraak en offerte.